När jag pluggade på högstadiet hade jag franska som tredje språk. Min lärar var en fantastisk kvinna. Hon reste mycket i Frankrike och kunde väldigt mycket om landet. Lektionerna var fyllda av hennes roliga berättelser om hur hon hade promenerat och träffat en ko i Alperna och hur hon lyckades att hitta den bästa bokhandeln i Paris. En gång fick vi som hemläxa att välja ett franskt recept och berätta om det för henne. Jag valde receptet till "Crêpes au fromage". Då var jag inte intresserad av mattlagning så jag testade aldrig receptet.
Men nu är det dags!

En sak som jag kan säga är att de är fantastiskt goda! Man kan laga dem i olika varianter: bara ost, ost och skinka, ost med persilja eller spenat.
I Sverige äter man nästan bara pannkakor med sylt och grädde. Jag tycker att det är intressant eftersom att i Lettland kan man äta dem med vad som helst. Det finns pannkakor med kött, fisk, stekt kål, svampar, kvarg, socker och sylt.

Du borde absolut prova detta recept. Du kommer gilla det!

Tips!
Ett bra tips är att experimentera med olika fyllnngar. Du kan använda ost och skinka till fyllningen eller stekta grönsaker eller göra god svampsås. Pannkakorna är supergoda med laxfyllning. I Lettland äter man dem också med baconsås.
Var inte rädd att prova, så kommer du att hitta din favorit! :)
/Evita
1 kommentarer
Ida
05 Aug 2016 11:35
Jag brukar fylla dem med skinkstuvning :)
Kommentera